واگذاری بیش از دویست میلیون خط تلفن همراه در کشور

تقریبا سه دهه از روزهایی که شرکت مخابرات ایران در مرداد ماه سال 1373 برای نخستین بار اقدام به ثبت نام سیم کارت های دائمی به مشترکان کرد، می گذرد. درست است که در سال اول استقبال چندانی از این تکنولوژی نشد و شرکت مخابرات تلاش نمود تا با بهره گیری از شیوه های مختلف تبلیغاتی، مردم را تشویق به استفاده از تلفن های همراه بکند، ولی از آن زمان تا کنون تاثیرات بسیار زیاد و شگرف این وسیله کوچک بر روند زندگی، سبب گردید تا امروزه؛ تلفن های همراه به بخش جدانشدنی زندگی های مدرن تبدیل گردند. به طوری که در حال حاضر علاوه بر سیم کارت دائمی همراه اول، دو اپراتور ایرانسل و رایتل نیز در زمینه واگذاری انواع سیم کارت های دائمی، اعتباری و دیتا و خدمات مربوط به آنها فعالیت کرده و برای کسب سهم بیشتر از این بازار با هم رقابت تنگاتنگی دارند.

 

نکته قابل توجه در این سالها، تعداد سیم کارت های عرضه شده از سوی اپراتورها می باشد که رقم اعلامی از سوی مسئولان امر؛ تعداد آنها را دو برابر جمعیت فعال کشور نشان می دهد. بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تاکنون بیش از 207 میلیون و 987 هزار خط از سوی سه اپراتور فعال در کشور ارائه شده است که از این تعداد بیش از 141 میلیون و 444 هزار شماره فعال می باشد.

 

این آمار که مربوط به سه ماهه نخست سال 1401 می باشد، نشان می دهد بیش از 31 میلیون و 427 هزار سیم کارت واگذار شده، خط دائمی و بیش از 176 میلیون و 560 هزار خط اعتباری می باشند. البته از این تعداد، جمع کل خطوط فعال در ایران بیش از 141 میلیون سیم کارت می باشد که با در نظر گرفتن جمعیت 85 میلیونی کشور، تقریبا برای هر فرد دو سیم کارت فعال وجود دارد. توجه به این نکته هم الزامی است که بر اساس قانون، فروش سیم کارت با شرایط عادی به افراد کمتر از 18 سال ممنوع بوده و این تعداد سیم کارت به نام افراد بالای 18 سال می باشد.

 

خطوط تلفن همراه به تفکیک اپراتور تا پایان سه ماهه اول سال 1401

ردیف

اپراتور

خطوط واگذاری شده دائمی

خطوط فعال دائمی

خطوط واگذاری شده اعتباری

خطوط فعال اعتباری

جمع کل خطوط واگذار شده

جمع کل خطوط فعال

1

همراه اول

22،350،908

21،497،703

83،862،199

53،939،963

106،213،107

75،437،666

2

ایرانسل

8،387،456

5،822،294

84،872،739

54،903،095

93،260،195

60،725،489

3

رایتل

688،816

461،398

7،825،091

4،820،435

8،513،907

5،281،833

جمع کل

31،427،180

27،781،495

176،560،029

113،663،493

207،987،209

141،444،988

 

بر اساس این جدول تا پایان سه ماهه سال جاری ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور به 167 درصد رسیده است که بیشترین خطوط واگذار شده مربوط به اپراتور همراه اول با بیش از 106 میلیون سیم کارت واگذاری شده می باشد که از این تعداد بیش از 22 میلیون سیم کارت دائمی و بیش از 83 میلیون سیم کارت اعتباری می باشد.

 

سپس در جایگاه دوم؛ اپراتور ایرانسل با بیش از 93 میلیون خط واگذار شده قرار می گیرد که از این تعداد سیم کارت، تنها بیش از 8 میلیون آنها سیم کارت های دائمی و بقیه اعتباری می باشد. البته رتبه نخست خطوط اعتباری واگذار شده با بیش از 84 میلیون سیم کارت واگذار شده نیز متعلق به ایرانسل می باشد. در نهایت مجموع خطوط واگذار شده از سوی اپراتور رایتل بسیار کمتر از رقیبان بوده و تنها بیش از 8 میلیون و پانصد هزار سیم کارت واگذار شده می باشد که از این تعداد نزدیک به 8 میلیون سیم کارت اعتباری و مابقی دائمی می باشد.

 

البته باید این نکته را هم در نظر گرفت که آمار سیم کارت های فعال کلیه اپراتورها کمتر از خطوط واگذار شده می باشد که این تفاوت در سیم کارت اعتباری ایرانسل واگذار شده، با اختلاف ناچیز از اپراتور همراه اول بیشتر است.

بر اساس اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بیشترین خطوط فعال اپراتور همراه اول در استان های تهران، اصفهان و خراسان رضوی وجود دارد. بیشترین خطوط اپراتور ایرانسل نیز به ترتیب در استان های تهران، خراسان رضوی و خوزستان فعال می باشند و بیشترین خطوط اپراتور رایتل؛ در استان های تهران، آذربایجان شرقی و اصفهان فعال می باشند.

به طور کلی بر اساس اعلام رگولاتوری، در سه ماهه نخست سال جاری سهم اپراتور ها از بازار سیم کارت ایران نیز به شرح جدول ذیل می باشد:

 

سهم بازار اپراتورها در سه ماهه اول سال 1401

اپراتور همراه اول

اپراتور ایرانسل

اپراتور رایتل

منطقه آزاد کیش

53 درصد

43 درصد

3.75 درصد

کمتر از یک درصد

 

 

نگاهی اجمالی به این جدول نشان می دهد بیشترین سهم بازار خطوط فعال در ایران متعلق به اپراتور همراه اول و پس از آن به متعلق به اپراتور ایرانسل می باشد. اپراتور رایتل، اگر چه در جایگاه سوم قرار دارد ولی تفاوت فاحش سهم این اپراتور از بازار سیم کارت ایران، می تواند به خاطر عدم توسعه زیر ساخت ها باشد. زیرا این اپراتور از همان ابتدا؛ با هدف ارائه نسل سوم تلفن همراه و سرویس مکالمه تصویری معرفی شد که سرویس مکالمه تصویری این اپراتور بنا به صلاحدید مسئولان امر عملی نشد. به همین خاطر اپراتور رایتل بدون سرویس مکالمه تصویری، عملا هیچ چیز خاص و منحصر بفردی برای ارائه نداشته و توان رقابت با حریفان قدرتمندی که در حال حاضر به فکر راه اندازی شبکه 4.5G برای کاربران خود در سطح استان تهران می باشند را ندارد.

 

در این جدول؛ سهم کمتر از یک درصدی سیم کارت های منطقه آزاد کیش هم قابل تامل می باشد و می تواند نوید آن باشد که در صورت مدیریت درست و گسترش پوشش شبکه، سیم کارت های مجازی نیز در بین کاربران جایگاه خود را پیدا کنند و بازار سیم کارت ایران از حالت انحصاری خارج گردد.

 

 

منبع : وبلاگ رندباز


جام جهانی با توپ های طلایی همراه اول

شرکت اپراتور سیار ایران با نام تجاری همراه اول، به عنوان اولین و بزرگترین اپراتور فعال در کشور، همزمان با نزدیک شدن به روزهای پر التهاب و هیجان انگیز جام جهانی 2022 قطر، کمپین جدیدی را برای کاربران خود در نظر گرفته است که بر اساس آن مشترکین سیم کارت دائمی و سیم کارت اعتباری همراه اول می توانند با شماره گیری کد دستوری # 2022 * ( ستاره 2022 مربع ) در این قرعه کشی شرکت کرده و از جوایز خارق العاده و بی نظیر آن لذت ببرند.

 

جوایز منحصر بفرد این قرعه کشی کاملا متناسب با بزرگترین رویداد این جام یعنی مسابقات جهانی فوتبال در نظر گرفته شده و معادل تعداد بازیکنان هر تیم فوتبال، 11 توپ طلا، می باشد. بنا بر اعلام همراه اول، قرار است به برندگان این قرعه کشی، هزینه 11 توپ طلا اهدا شود  که هر توپ طلا با میزان طلای به کار رفته 80 گرم محاسبه می شود. به این صورت که اگر مشترکی برنده این قرعه کشی گردید،  به جای توپ طلا معادل ریالی 80 گرم طلا به قیمت روز قرعه کشی به او اهدا خواهد شد.

 

بر اساس اعلام اپراتور همراه اول، شرکت در این قرعه کشی مطابق سیستم امتیاز دهی خواهد بود و هر مشترک با کسب امتیاز بیشتر، شانس بیشتری برای برنده شدن خواهد داشت. بنابراین کلیه مشترکین سیم کارت های دائمی و اعتباری همراه اول می توانند بر اساس فعالیت های مختلفی که در بازه زمانی اجرای کمپین انجام می دهند، امتیاز دریافت کنند.

 

جزئیات نحوه امتیاز دهی در کمپین توپ طلایی به شرح ذیل می باشد:

·        فعال سازی بسته شرکت در قرعه کشی جام جهانی در باشگاه مشتریان همراه اول برابر با 10 امتیاز

·        200 امتیاز برای مشترکینی که سیم کارت دائمی همراه اول را خرید و فعال نمایند

·        50 امتیاز برای مشترکینی که سیم کارت اعتباری همراه اول را خرید و فعال کنند

·        50 امتیاز برای تبدیل سیم کارت به یوسیم ( USIM)

·        100 امتیاز برای تبدیل سیم کارت های اعتباری همراه اول به دائمی

·        خرید بسته های مکالمه، اینترنت، پیامک یا ترکیبی هر 10 هزار تومان 10 امتیاز

·        خرید شارژ به ازای هر ده هزار تومان 10 امتیاز

·        نصب اپلیکیشن همراه من برابر با 50 امتیاز

·        پرداخت قبض به ازای هر ده هزار تومان 10 امتیاز

·        روشن کردن سیم کارت خاموش برابر با  50 امتیاز

مشترکین علاقمند به شرکت در این کمپین می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت همراه اول به آدرس Mci.ir مراجعه نمایند.

 

 

منبع : وبلاگ رندباز


شرکت مخابرات و دریافت هزینه های نجومی برای انتقال شماره رند

در سال های اخیر حضور پررنگ تلفن های همراه در زندگی انسان ها، تغییرات بسیار اساسی و شگرفی را به وجود آورده است، به طوری که شاید برای خیلی از افراد خاطرات استفاده از تلفن های ثابت؛ بسیار دور و قدیمی به نظر برسد. از آنجا که با پیشرفت تکنولوژی، تلفن های همراه به گجت هایی هوشمند تبدیل گشته اند که استفاده از آنها نه تنها کارها را آسان تر می کند بلکه هزینه ها را نیز به میزان قابل توجهی کاهش می دهد، تمایل استفاده از آن، به میزان قابل توجهی در بین افراد افزایش پیدا کرده است. به همین خاطر یکی از مهم ترین تاثیرات تلفن های همراه در زندگی های مدرن امروزی، کاهش استفاده از تلفن های ثابت می باشد.

 

اگر چه هنوز بیشتر خانه ها و محل های کسب و کار از تلفن های ثابت برخوردارند، ولی کارکرد آنها در این روزها کمرنگ تر از گذشته شده و افراد ترجیح می دهند برای انجام امور مختلف از تلفن های همراه شخصی خود استفاده نمایند. البته همه گیری استفاده از تلفن های همراه به هیچ وجه نتوانسته نقش تلفن های ثابت را برای همیشه از بین ببرد و هم چنان افراد زیادی در ادارات و مغازه ها ترجیح می دهند برای برقراری تماس های تلفنی معمولی از شماره های ثابت استفاده کنند. به همین خاطر هم چنان بازار خرید و فروش شماره های ثابت در ایران پر رونق بوده و مانند هر بازار دیگری از قانون عرضه و تقاضا پیروی می کند.

 

یکی از مهم ترین فاکتورهای موثر بر تعیین قیمت خطوط ثابت در ایران، میزان رندی شماره می باشد. همان طور که در بازار سیم کارت نیز، قیمت تمام شده یک سیم کارت به عوامل زیادی مانند نوع سیم کارت ( اعم از سیم کارت دائمی یا سیم کارت اعتباری ) نوع اپراتور ( همراه اول، ایرانسل و رایتل ) و میزان رندی شماره بستگی دارد، خطوط ثابت تلفن نیز بر اساس نوع رندی، نوع کاربری، تراکم منطقه و ... قیمت گذاری می شوند که هر چقدر میزان رندی یک شماره بیشتر باشد، قیمت خط ثابت هم به همان میزان افزایش می یابد.

 

البته هزینه های مربوط به خرید خطوط ثابت رند، به قیمت نهایی آنها خلاصه نشده و به تازگی شرکت مخابرات ایران اقدام به دریافت مبالغ زیادی، جهت انتقال خطوط رند ثابت می نماید. طبق اعلام یکی از مشترکان تلفن ثابت که جهت نقل و انتقال شماره تلفن ثابت خود به شرکت مخابرات مراجعه نموده بود، از وی خواسته بودند مبلغ گزافی جهت این کار پرداخت نماید. ایشان در این باره بیان کرد: " برای فروش خط خودم با یک خریدار به مرکز مخابرات مراجعه کردیم، متصدی اعلام کرد که شما پول رندی خط را پرداخت نکردید. باید مبلغ گزافی برای امتیاز خط رند پرداخت کنید تا بتوانید تغییر نام دهید."

 

به همین خاطر تجارت نیوز برای مشخص شدن موضوع، اقدام به گزارش میدانی نموده و یک مرکز مخابراتی ضمن تایید این موضوع بیان کرد: "مالکان خطوط رند باید جهت واگذاری شماره خود، مبلغی را به مخابرات پرداخت کنند. این مبلغ رقمی در حدود 130 تا 150 میلیون تومان است. البته این رقم بر اساس بررسی خط گزارش شده اعلام شده و برای سایر خطوط ممکن است این رقم کمتر یا بیشتر هم بشود."

 

به نظر می رسد دریافت وجه مازاد شرکت مخابرات براساس مقررات اجرایی این شرکت بوده که برای شماره های رند و مناسب تلفن ثابت فاقد قرارداد ( شماره هایی که بابت رندی هیچگونه مبلغی پرداخت ننموده اند) در نظر گرفته شده است. بر اساس این قانون؛ در صورت وجود تقاضا مبنی بر تغییر نام، مشترک ملزم به پرداخت بهای رندی شماره خود بر اساس قیمت تعیین شده توسط کمیته نظارتی منطقه خواهد بود. در صورت عدم تمایل به پرداخت بهای رندی نیز، یک شماره عادی جایگزین و تحویل مشتری می گردد.

 

گزارش ها حاکی از آن است که این اقدام شرکت مخابرات با هدف افزایش درآمد و با نگاه تجاری صورت گرفته و در همین راستا این شرکت اقدام به فروش یک سری خطوط رند ثابت با عنوان شماره های طلایی و الماسی نیز کرده است که با توجه به محدودیت شماره ها به روش هایی مثل مزایده از 100 میلیون تومان تا 500 میلیون تومان به فروش خواهد رسید.

 

شایان ذکر است طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، هزینه سالانه واگذاری این سرشماره ها بر اساس قیمت پایه ضربدر ضریب نوع ارتباط، ضریب کاربری، ضریب رند بودن و ضریب توسعه یافتگی هر استان قیمت گذاری می شود که این بدان معناست قیمت پایه کدهای چهار رقمی استانی 10 میلیون ریال و چهار رقمی کشوری 80 میلیون ریال می باشد. قیمت کدهای پنج رقمی استانی نیز یک میلیون ریال و پنج رقمی کشوری هم هشت میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

 

منظور از ضریب نوع ارتباط خطوط، یک طرفه یا دوطرفه بودن خطوط می باشد، ضریب کاربری می تواند برای بانک ها، موسسات اعتباری و مالی، فعالیت های تجاری، نیروهای انتظامی، نظامی و فعالیت های خدماتی، دولتی تعریف شود. ضریب رندی هم به میزان رندی شماره که به صورت شماره طلایی، نقره ای، برنزی و معمولی دسته بندی می شود، بر می گردد.

 

با توجه به بررسی ها و مشاهدات، به نظر می رسد شرکت مخابرات تلاش نموده تا هم از طریق فروش شماره های رندی که تاکنون واگذار نشده و هم با دریافت مبلغی با ارقام بالا از صاحبان شماره های رند جهت انتقال خط؛ کسب درآمد کند و در این بازار سهمی جهت ایجاد درآمد بیشتر داشته باشد. این در حالی است که هزینه انتقال مالکیت سیم کارت دائمی همراه اول و سیم کارت اعتباری همراه اول، ( طبق آخرین اطلاعیه منتشر شده در سال 1400 ) به عنوان دارنده گران ترین و پرطرفدارترین سیم کارت های موجود در بازار حداکثر 25 هزار تومان می باشد. 

منبع: وبلاگ رندباز


نحوه انتقال مالکیت سیم کارت های دست دوم

در شرایط کنونی اقتصاد جامعه، خرید سیم کارت های دست دوم به عنوان یک روش مقرون به صرفه و ارزان، خرید معقولانه ای محسوب می شود که بسیار رایج و متداول نیز می باشد. قطعا کسانی که این نوع خرید را انتخاب می کنند، تلاش می کنند تا آنجا که امکان دارد؛ دردسرهای مربوط به خرید کالای دست دوم را با انتخاب یک سیم کارت کم کارکرد کاهش دهند. بدون شک دقت و هوشمندی در این نوع خرید، محدود به انتخاب شماره نشده و افراد باید در تمامی مراحل از انتخاب یک وب سایت معتبر و قابل اعتماد گرفته تا شرایط پرداخت مبلغ سیم کارت و ... همه جوانب احتیاط را رعایت کنند، زیرا کوچکترین سهل انگاری می تواند خسارات مالی جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. 

خیلی از افراد فکر می کنند که بعد از پرداخت مبلغ سیم کارت و دریافت آن، مراحل خرید سیم کارت تکمیل شده و دیگر لازم نیست نگران چیزی باشند، ولی نکته اینجاست که مهم ترین قسمت خرید یک سیم کارت، دقیقا مرحله بعد از تسویه حساب کامل و دریافت سیم کارت می باشد و انتقال مالکیت سیم کارت به نام خریدار جدید، پاشنه آشیل این نوع خرید است که تنها با اندکی اهمال و سهل انگاری، می تواند شرایط خرید را پیچیده و سخت سازد. زیرا از یک جهت در صورت عدم ثبت مالکیت، برخورداری از خدماتی مانند تعویض سیم کارت، قطع یا وصل کردن سیم کارت، دریافت ریز مکالمات و ... برای خریدار وجود ندارد و از سوی دیگر ممکن است مالک قبلی سیم کارت، سوء استفاده هایی از سیم کارت کرده باشد که شما از آن بی خبرید و بهتر است قبل از بروز هر نوع دردسری نسبت به تغییر مالکیت سیم کارت اقدام نمایید.

 

بر اساس قانون، امکان تغییر مالکیت سیم کارت بدون حضور مالک اصلی غیر ممکن است، بنابراین اگر در زمان وقفه ایجاد شده بین خرید سیم کارت و تغییر مالکیت، امکان دسترسی شما به مالک وجود نداشته باشد، وضعیت بسیار پیچیده می شود. درست است که قانون همواره تلاش نموده تا استثنائات را درنظر بگیرد و در صورت فوت، مهاجرت و یا عدم دسترسی به مالک سیم کارت، ضوابط خاصی ایجاد کند که بدون حضور مالک، امکان تغییر مالکیت سیم کارت وجود داشت باشد، ولی بپذیرید که این شرایط به راحتی به وجود نخواهد آمد و احتیاج به صرف وقت و هزینه مالی زیادی خواهد داشت که در مراحل اولیه خرید به راحتی قابل پیشگیری می باشد. بنابراین عقل سلیم حکم می کند که بلافاصله بعد از تسویه حساب کامل مبلغ سیم کارت، زمانی که هنوز به مالک دسترسی دارید، بدون فوت وقت سیم کارت را به نام خود بزنید و خیالتان را از جانب همه چیز آسوده سازید.

 

مدارک لازم جهت انتقال مالکیت سیم کارت های همراه اول:

مشترکین سیم کارت های اعتباری و سیم کارت دائمی همراه اول در صورت عدم منع قانونی برای انتقال مالکیت سیم کارت خود می توانند با در دست داشتن مدارکی که در ادامه ذکر خواهد شد، به دفاتر امور مشترکین؛ مراجعه و نسبت به این امر اقدام نمایند:

·        اصل و تصویر کارت ملی انتقال دهنده و انتقال گیرنده

·        حضور هم زمان انتقال دهنده و انتقال گیرنده و یا وکیل قانونی آنها ( در صورت حضور وکیل، اصل و تصویر وکالت نامه قانونی ضروری است)

·        ارائه گذرنامه برای اتباع خارجی به جای کارت ملی

·        سیم کارت فعال

·        ارائه کد پستی ده رقمی انتقال گیرنده

·        ارائه صورت حساب میان دوره برای سیم کارت های دائمی و تایید وصولی صورتحساب توسط دفتر خدمات ارتباطی

·        ثبت اثر انگشت و امضای انتقال دهنده و انتقال گیرنده

·        تکمیل و تنظیم سند نقل و انتقال

·        تکمیل فرم تعهدات از سوی انتقال گیرنده یا وکیل قانونی

 

نکات و شرایط مهم :

v    هزینه انتقال مالکیت بدون احتساب مالیات برای سیم کارت اعتباری همراه اول 150،000 ریال و برای سیم کارت های دائمی 250،000 ریال می باشد.

v    در صورت تعویض سیم کارت، مشترک باید بعد از گذشت بیست روز نسبت به نقل و انتقال مالکیت اقدام نماید.

v    در صورتی که مالک اصلی سیم کارت فوت کرده باشد، متقاضی باید علاوه بر مدارک بیان شده، گواهی انحصار وراثت و وکالت نامه کتبی از سایر وراث مبنی بر رضایت به انتقال مالکیت سیم کارت به احد ورثه را به همراه داشته باشد.

v    در صورتی که فروشنده یا خریدار سیم کارت به سن قانونی نرسیده باشند، حضور ولی قهری ( پدر یا جد پدری) با ارائه اصل و تصویر کارت ملی ولی؛ به همراه تصویر شناسنامه مالک الزامی می باشد .

v    در صورتی که انتقال دهنده یا انتقال گیرنده به سن قانونی نرسیده باشند؛ ولی از سوی دادگاه دارای حکم رشد باشند، ارائه حکم رشد نیز به همراه مدارک مورد نیاز جهت نقل و انتقال الزامی می باشد.

v    در صورت محجور یا غیر رشید بودن انتقال دهنده سیم کارت، ارائه قیم نامه ضروری است. اگر در قیم نامه نقل و انتقال اموال منوط به اجازه از اداره سرپرستی باشد، اخذ اجازه نامه و ارائه آن در زمان نقل و انتقال نیز ضروری می باشد.

 

مدارک لازم جهت انتقال مالکیت سیم کارت های ایرانسل

مشترکین سیم کارت اعتباری ایرانسل و سیم کارت دائمی ایرانسل در صورتی که شماره سیم کارت آنها مشکل حقوقی نداشته باشد؛ می توانند با مراجعه به دفاتر خدمات ارتباطی با به همراه داشتن مدارک ذکر شده در ذیل، نسبت به نقل و انتقال مالکیت سیم کارت خود اقدام نمایند:

·        اصل و تصویر کارت ملی انتقال دهنده و انتقال گیرنده

·        ارائه مدارک شناسایی معتبر: برای اتباع خارجی مانند: گذرنامه و برای اشخاص حقوقی شامل: سند ثبت شرکت، اظهارنامه مالیاتی شرکت، مجوز تجاری شرکت و یا آگهی روزنامه رسمی متضمن ثبت شرکت

·        حضور فروشنده و خریدار یا وکیل قانونی

·        پوکه و سیم کارت

·        آدرس کامل محل سکونت و کد پستی خریدار

 

شرایط و نکات مهم:

v    اگر خریدار سیم کارت به سن قانونی نرسیده باشد ( زیر 18 سال)، لازم است فرم ثبت نام را فردی بالای 18 سال تکمیل نموده و اصل کارت ملی و تصویر آن را به همراه مدارک ارائه کند.

v    در صورتی که سیم کارت به نام فرد متوفی باشد، برای انتقال مالکیت، فرد متقاضی باید رضایت نامه کتبی از سایر وراث مبنی بر رضایت به انتقال سیم کارت به همراه مدارک ارائه نماید.

v    پس از تغییر مالکیت سیم کارت، تمامی طرح ها و بسته های افزایشی موجود تغییری نکرده و مالک جدید سیم کارت می تواند از آنها استفاده نماید.

 

مدارک لازم جهت انتقال مالکیت سیم کارت های رایتل

مشترکین سیم کارت اعتباری رایتل و سیم کارت دائمی رایتل در صورتی که سیم کارتشان به صورت یک طرفه یا دوطرفه مسدود نباشد، می توانند با در دست داشتن مدارکی که در ذیل خواهد آمد؛ به دفاتر خدمات ارتباطی رایتل مراجعه نموده و نسبت به انتقال مالکیت سیم کارت خود اقدام نمایند.

·        اصل و تصویر کارت ملی انتقال دهنده و انتقال گیرنده و یا وکیل قانونی

·        حضور انتقال دهنده و انتقال گیرنده و یا وکیل قانونی هر یک از طرفین ( در صورت حضور وکیل اصل و کپی وکالت نامه )

·        سیم کارت و پوکه

·        صورت حساب میان دوره برای سیم کارت های دائمی و تایید وصولی صورتحساب توسط دفتر خدماتی

·        تنظیم سند انتقال مالکیت و درج امضا و اثر انگشت

 

شرایط و نکات مهم:

v    پس از انتقال مالکیت، اعتبار ریالی و تمامی بسته های فعال بر روی سیم کارت به مالک جدید انتقال پیدا می کند.

v    در صورت تعویض سیم کارت، مشترک پس از گذشت بیست روز می تواند نسبت به انتقال مالکیت اقدام نماید.

 

تغییر مالکیت سیم کارت بدون حضور مالک

نگاهی کوتاه به شرایط تغییر مالکیت سیم کارت های تمامی اپراتورها، حضور مالک یا وکیل رسمی او، همواره لازم و ضروری می باشد. حال سوال اینجاست اگر فردی بنا به هر دلیلی سیم کارت خریداری شده را به نام نزده باشد و در عین حال هیچ گونه اطلاعاتی از مالک قبلی سیم کارت هم نداشته باشد، برای به نام زدن سیم کارت چه باید بکند؟

درست است که قرار گرفتن در چنین شرایطی می تواند بسیار سخت باشد، ولی از آنجا که در قانون تلاش شده تا تمام شرایط دیده شود، امکان انتقال مالکیت به صورت غیر حضوری برای چنین شرایطی در نظر گرفته شده است. به همین خاطر اپراتورهای فعال در کشور برای مشترکینی که چندین سال است از سیم کارتی استفاده می کنند که به نام خودشان نیست و هیچ گونه آدرس یا شماره تماسی از مالک قبلی سیم کارت ندارند، شرایطی در نظر گرفته اند که بر اساس آن امکان انتقال مالکیت غیر حضوری وجود دارد.

 

مطابق اعلام اپراتور ایرانسل، مشترکین سیم کارت های دائمی و اعتباری این اپراتور که به مدت طولانی از سیم کارت خود استفاده می کنند و هیچ نشانی از مالک قبلی سیم کارت ندارند، می توانند با در دست داشتن سیم کارت فعال، کارت ملی، کد پستی و آدرس محل سکونت خود به یکی از مراکز خدمات ایرانسل مراجعه نموده و نسبت به انتقال مالکیت سیم کارت به نام خود اقدام نمایند.

 اما بر اساس اعلام اپراتور همراه اول، امکان انتقال سیم کارت های دائمی همراه اول ( به علت ارزش ریالی بالای آنها ) به هیچ وجه بدون حضور مالک مقدور نمی باشد. ولی مشترکین بعضی سیم کارت های اعتباری همراه اول که به مدت طولانی از سیم کارت خود استفاده نموده و قصد تغییر مالکیت سیم کارت خود را داشته و از آدرس یا شماره تماس مالک قبلی هم هیچ اطلاعی ندارند، می توانند به صورت غیر حضوری نسبت به این امر اقدام نمایند.

 

برای این کار مشترکین اعتباری همراه اول، لازم است ابتدا با شماره پشتیبانی همراه اول، 9990 تماس گرفته و از امکان انتقال مالکیت سیم کارت خود بدون حضور مالک مطمئن شوند، زیرا قانون عدم انتقال مالکیت بدون حضور مالک، برای برخی از شماره های اعتباری هم وجود دارد. سپس در صورت امکان نقل و انتقال، با به همراه داشتن سیم کارت فعال، کارت ملی، کد پستی و آدرس محل سکونت، به یکی از مراکز امور مشترکین مراجعه نمایند.

البته توصیه می شود مشترکین قبل از انتقال مالکیت سیم کارت به این نکته مهم توجه کافی داشته باشند که بر اساس ابلاغیه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رعایت سقف مجاز واگذاری به مشترکین حقیقی تا حداکثر 10 سیم کارت فعال برای هر مشترک، الزامی است و شرکت ارتباطات سیار در صورتی که انتقال گیرنده، دارای بیش از 10 سیم کارت فعال باشد، پس از نقل و انتقال، شماره تلفن همراه مشترک را تا زمان تعیین تکلیف خط به صورت غیر فعال در خواهد آورد.

منبع:وبلاگ رندباز


پرسرعت ترین اینترنت متعلق به کدام اپراتور است؟

قطعا یکی از چالش برانگیزترین بزنگاه ها برای اپراتورها در راستای کسب بیشترین سهام بازار سیم کارت در ایران، سرعت اینترنت می باشد. البته در طول سالها فعالیت اپراتورها، همواره رقابت تنگاتنگ و چشمگیری در مورد عرضه محصولات و خدمات مختلف وجود داشته است، به طور که آنها را مجبور ساخته تا برای بالابردن سطح رضایت مشترکین دست به اقدامات خاص و منحصر بفردی بزنند.

درست است که قدمت حضور اپراتورها در بازار سیم کارت ایران یکسان نمی باشد و تقریبا برای یک دهه، اپراتور همراه اول به عنوان تنها اپراتور فعال در کشور، سلطان بلامنازع این میدان بود، ولی با حضور ایرانسل در سال 85 شرایط برای همراه اول کمی سخت و رقابتی گردید.

 

زیرا اپراتور همراه اول با هدف ارائه خدمات تماس صوتی تلفن همراه تاسیس شده بود و به عنوان بزرگترین شرکت مخابراتی کشور در طول این سالها توانسته بود؛ بهترین و گسترده ترین خدمات را در اختیار مشترکین سیم کارت های دائمی خود قرار دهد، ولی ایرانسل خیلی زود با عرضه سیم کارت های اعتباری و با هدف عرضه اینترنت توانست جایگاه خاصی در بین کاربران پیدا کرده و فعالیت خود را علاوه بر تلفن های همراه به اینترنت همراه و وایمکس گسترش دهد.

 

سپس در سال 89 اپراتور رایتل با هدف ارائه نسل سوم تلفن همراه و سرویس مکالمه تصویری معرفی شد که شرایط را کمی برای رقبا سخت تر ساخت. هر چند که سرویس مکالمه تصویری این اپراتور بنا به صلاحدید مسئولان امر؛ عملی نشد و این اپراتور را در حد یک رقیب معمولی تنزل داد؛ ولی تلاش های این اپراتور زمینه اینترنت نسل سوم بسیار مناسب و قابل قبول می باشد.

سالها فعالیت مستمر و شبانه روزی این اپراتورها سبب گردید تا در حال حاضر اپراتور همراه اول از بیشترین تعداد مشترک سیم کارت های دائمی فعال در کشور برخوردار باشد، بیشترین تعداد مشترک سیم کارت های اعتباری فعال نیز متعلق به اپراتور ایرانسل باشد و اپراتور رایتل به عنوان اپراتور پیشرو در زمینه اینترنت نسل سوم شناخته شود.

 

بهترین اپراتور از نظر سرعت اینترنت

در دنیای مدرن امروز، کارکردهای تلفن های همراه بسیار بیشتر از ارسال پیامک و برقراری یک ارتباط ساده تلفنی می باشد. قابلیت اتصال این وسیله کوچک و هوشمند به شبکه جهانی اینترنت؛ آنچنان قدرتی به تلفن های همراه بخشیده است که می تواند در چشم بر هم زدنی؛ جهان را به دهکده ای کوچک تبدیل کند که امکان استفاده از انواع خدمات و سرویس های آن را برای همگان در هر نقطه از جهان فراهم می سازد. به همین خاطر برای بسیاری از کاربران در سراسر جهان، اینترنت و عوامل موثر بر آن بسیار مهم می باشد و این نکته تاثیر بسیار زیادی بر انتخاب افراد در هنگام خرید سیم کارت خواهد داشت.

اهمیت این موضوع در کشور ما نیز که در مسیر پیشرفت و توسعه قرار داشته، کم نبوده و آمارها نشان می دهد که بسیاری از افراد در هنگام خرید سیم کارت به سرعت اینترنت توجه قابل ملاحظه ای دارند.

به طور کلی برای مقایسه بین عملکرد سه اپراتور فعال در کشور، در زمینه سرعت اینترنت لازم است موارد مهم تاثیر گذار بر آن مورد بررسی قرار گیرد که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

 

·        تکنولوژی 4G

اینترنت نسل چهارم نخستین بار از سوی اپراتور همراه اول در اختیار مشترکین سیم کارت دائمی همراه اول و سیم کارت اعتباری همراه اول قرار گرفت، ولی خیلی زود ایرانسلی ها هم امکان برخورداری از این تکنولوژی را داشتند. به همین خاطر در حال حاضر فرقی نمی کند؛ مشترک کدام اپراتور باشید و یا از چه نوع سیم کارتی استفاده کنید، هر دو اپراتور پرمخاطب ایران سرویس های خود را مبتنی بر اینترنت 4G ارائه می کنند. ولی مشترکین رایتل در حال حاضر تنها در سطح شهر تهران می توانند از این فناوری بهره مند گردند.

 

·        میزان پوشش دهی اینترنت

بر اساس اعلام اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل میزان پوشش دهی اینترنت 4G در کشور متفاوت بوده و در برخی جاده ها و مناطق دور افتاده؛ هنوز امکان استفاده از این تکنولوژی وجود ندارد. در شهرها و مناطق مسکونی نیز گستردگی پوشش یکسان نیست. مثلا در استان تهران پوشش اینترنت نسل 4 کامل بوده و در بعضی مناطق این ارتباط بسیار قوی تر می باشد، هر چند که در برخی شهرها و مناطق مسکونی نیز این پوشش در حد معمولی بوده و نیاز به گسترش بیشتر دارد.

البته مشترکین سیم کارت رایتل امکان استفاده از این تکنولوژی را فقط در سطح شهر تهران دارند.

 

·        میزان سرعت اینترنت

درست است که برای دسترسی اینترنت، آنتن دهی و پوشش شبکه بسیار مهم و اساسی است، ولی رایج ترین پرسش  کاربران در هنگام انتخاب یک سیم کارت، مربوط به سرعت اینترنت می باشد. جهان کنونی جهان سرعت و فناوری است و تاثیر آن بر زندگی های مدرن به قدری زیاد و غیر قابل انکار می باشد که طبیعی است اینترنت، به عنوان اصلی ترین نماد این تکنولوژی، با معیار سرعت سنجیده شود.

برای تعیین میزان سرعت اینترنت لازم است در شرایط مختلف ایده آل، عادی و سخت در مکان های مختلف که اپراتورها دارای بهترین قدرت سیگنال و پایین ترین ترافیک شبکه اینترنتی هستند، میزان سرعت اینترنت آنها را چک کرد. البته امکان چک کردن در شرایط بدون ترافیک و خط اختصاصی وجود ندارد و در ساعاتی که پایین ترین حجم ارتباطات در آن انجام می شود، باید تست را انجام داد که در همین سطح هم؛ کاری است بسیار سخت و پیچیده که نه تنها زمان بر و پر هزینه می باشد، بلکه بررسی دقیق و کارشناسانه یک تیم حرفه ای و زبده را نیز می طلبد.

 

نتایج تست ها و بررسی اولیه نشان می دهد: اپراتور همراه اول با بیشترین پوشش شبکه، پر سرعت ترین اینترنت کشور را نیز ارائه می دهد و اپراتور ایرانسل در جایگاه دوم به عنوان کم هزینه ترین اپراتور شناخته می شود.

به طور دقیق تر می توان گفت؛ در حال حاضر اپراتور همراه اول از بیشترین میزان پوشش شبکه در کشور برخوردار است و تقریبا در همه شهرستان ها، مناطق کوچک و جاده ها گسترده شده است، بنابراین کسب مقام اول سرعت متعلق به این اپراتور می باشد. از سوی دیگر اپراتور ایرانسل نیز توانسته با ارائه خدمات کم هزینه و مقرون به صرفه به عنوان یک شرکت متعادل در بین کاربران محبوبیت خوبی کسب کرده و مقام دوم این رقابت را نصیب خود کند. در نهایت شرکت رایتل؛ بدون سرویس مکالمه تصویری، هیچ چیز قابل عرضه و منحصر بفردی نداشته و عملا از این رقابت جا مانده و از کمترین تعداد مشترک و سطح پوشش شبکه پایین برخوردار است. البته توجه به این نکته نیز الزامی می باشد که با رشد سرعت اینترنت در ایران، خدمات اپراتور رایتل در خصوص اینترنت نسل سوم خوب و قابل است.

 

علاوه بر این فاصله بسیار کم فضای رقابتی در بین دو اپراتور همراه اول و ایرانسل، اساسا شرایط مقایسه را بسیار سخت و در برخی موارد غیر ممکن می سازد، زیرا در بسیاری از موارد رشد سرعت اینترنت در این دو اپراتور همزمان و دوشادوش می باشد. مثلا در حالی که اپراتور رایتل در تلاش است تا پوشش شبکه 4G را در سطح شهر تهران برای کاربران خود عرضه نماید، دو اپراتور ایرانسل و همراه اول اخیرا شبکه  4.5G  را در سطح استان تهران برای کاربران خود راه اندازی نموده اند.

با وجود چنین پیشرفت هایی، سطح رضایت مندی کاربران از سرعت اینترنت حتی در سطح شهر تهران که به نوعی سرویس متمرکز تری داشته و خدمات بهتری را ارائه می کند، در حد نارضایتی ملی است و سرعت دانلود و آپلود به قدری کند می باشد که می توان به جرات ادعا کرد اصلا رضایتمندی وجود ندارد. البته همه آنچه که گفته شد مربوط به شرایط عادی استفاده از اینترنت می باشد و این روزها که اختلال در شبکه و قطعی اینترنت یک روش رایج در کشور می باشد، این شرایط به هیچ وجه صدق نمی کند.

 

از سوی دیگر؛ شاید بهتر بود که دامنه مقایسه را گسترده تر کرده و به سرعت اینترنت در  ایران با کشورهای منطقه و یا کشورهای پیشرفته و توسعه یافته نیز اشاره ای کنیم، ولی این کار عملا غیر ممکن می باشد. زیرا سرعت اینترنت در ایران در مقایسه با سایر کشورها اصلا حرفی برای گفتن ندارد و در برابر آنها همچون کودکی نوپاست که توان راه رفتن ندارد؛ چه برسد به دویدن و سبقت گرفتن. به همین خاطر به نظر می رسد سرعت اینترنت در ایران برای رسیدن به جایگاه مقایسه جهانی، راهی پر فراز و نشیب در پیش دارد که احتیاج به عزم ملی و اراده جمعی داشته تا بتوان علاوه بر گسترش زیر ساخت ها به هدف مطلوب نیز دست یافت.

منبع:وبلاگ رندباز